NOORD-SCHARWOUDE – Brouwerijen hebben niet alleen last van de coronacrisis, maar ook van de aanhoudende droogte. Om een liter bier te brouwen is zeker drie liter water nodig. Maar door de klimaatverandering is water steeds vaker een schaars goed. De droogte van de laatste weken baart de Vlaamse brouwerij Oud Beersel grote zorgen, zo meldt Gert Christiaens in de Belgische kranten. “Twee weken geen water is even erg als twee weken corona. Geen water betekent geen productie, geen reiniging van installaties, en geen koeling van de vaten. Een ware ramp dus.” Volgens onderzoek heeft tweederde van de Belgische bedrijven die veel met water werken geen noodplan om een tekort op te vangen. Zuinig zijn met water is dus het devies, maar voor dit soort bedrijven een onmogelijke opgave. Een kwart van hen zegt de activiteiten te moeten stoppen als de overheid beperkende maatregelen op het gebruik van water gaat invoeren. Wat dat betreft komt de voorspelde regen voor de komende dagen als een zege.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025