FRANKRIJK – Nee, de oogst in de Bourgogne is nog niet begonnen… Maar wel de ‘groene oogst’; de periode dat overtollige trossen worden weggesneden om de beste druif meer ruimte te geven. Om die klus te klaren ervaren de wijngaarden nu al een tekort aan mankracht. Volgens tv-zender France3 staan in deze regio nu al duizenden vacatures open in de wijnbouw. Dat is niet alleen seizoenswerk, maar geldt ook voor vaste banen.
Laatste nieuws
-
Iedereen doet het weleens, de een meer dan de ander | 07 nov 2025
-
Zeldzame Lafite-wijnen onder de hamer bij Sotheby’s | 06 nov 2025
-
Wijntoerisme stevige pijler van wijnbedrijven | 05 nov 2025
-
Zien drinken doet drinken | 04 nov 2025
-
China zoekt wijnidentiteit | 03 nov 2025
-
EU blijft wijnsector steunen ondanks wereldwijde druk | 31 okt 2025
-
Nieuwe keldermeester bij Champagne Telmont | 30 okt 2025
