FRANKRIJK – Nee, de oogst in de Bourgogne is nog niet begonnen… Maar wel de ‘groene oogst’; de periode dat overtollige trossen worden weggesneden om de beste druif meer ruimte te geven. Om die klus te klaren ervaren de wijngaarden nu al een tekort aan mankracht. Volgens tv-zender France3 staan in deze regio nu al duizenden vacatures open in de wijnbouw. Dat is niet alleen seizoenswerk, maar geldt ook voor vaste banen.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025