FRANKRIJK – Na diverse blauwe wijnen is er nu ook blauw bier. Geen chemisch goedje, maar puur natuur. Een Franse microbrouwerij zocht de samenwerking op met een algenkweker in de buurt, schrijft persbureau Reuters. De ‘spirulina’, een zoutwateralg genoemd naar zijn spiraalachtige vorm, komt uit het noorden van Frankrijk. Het wordt veel gebruikt als voedingssupplement vanwege de aanwezigheid van eiwitten, mineralen en vitaminen. Maar de totaal niet Frans klinkende brouwerij Hoppy Urban Brew (HUB) besloot het tijdens het brouwproces toe te voegen aan haar IPA. Het geeft het bier een blauwe kleur, maar aan de hoppige smaak is niets veranderd, zeggen ze. Dat de consument nieuwsgierig is naar het blauwe goedje, blijkt wel uit de verkoopcijfers; de bierproducent uit Roubaix heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar al 1.500 flesjes Line verkocht en gaat de productie opvoeren.
Laatste nieuws
-
UK zwicht voor VS druk | 11 jul 2025
-
Azië biedt fijne wijnen een kans | 10 jul 2025
-
NIX18-pilot 3x beter dan gemiddeld | 09 jul 2025
-
Biertrends… maar kloppen ze wel? | 08 jul 2025
-
Nieuwe afslanktrend zet drankgebruik op dieet | 07 jul 2025
-
Ardgowan Distillery komt na 100 met haar eerste whiskyvaten | 04 jul 2025
-
Britse vodka van aardappel tot terroir | 03 jul 2025