Als je de berichten en voorspellingen soms moet geloven, staan we deze zomer massaal aan de alcoholvrije IPA’s en dessertachtige bieren. Maar is dat wel zo, of is het vooral veel hype? We zetten de voorspellingen even op een rij.
1. ‘Alcoholvrij is booming’ – maar drinken we het ook?
Cijfers laten zien dat Nederlanders inderdaad minder alcohol drinken. Maar betekent dat automatisch dat iedereen straks aan de 0,0% biertjes zit? Of blijft het vooral bij goede voornemens?
2. Ice Cream Sour: bier of toetje?
Brouwers gooien tegenwoordig van alles in hun bier – lactose, fruit, en nu dus ook ijscremesmaken. Leuk voor Instagram, maar is het nog wel bier? En wie bestelt dit écht als het 30 graden is?
3. IPA’s: eindeloos doorontwikkeld (maar is het nog lekker?)
De ene na de andere ‘limited edition’ IPA verschijnt, met steeds extremere hopsmaken. Maar is er nog ruimte voor gewoon, goed bier? Of moeten we straks allemaal hobby-brouwers worden?
4. Witbier: ‘eeuwige trend’ of gewoon geen betere optie?
Elk jaar opnieuw prijkt witbier in de trendlijstjes. Is dat omdat het zo hip is – of simpelweg omdat niets anders zo goed werkt bij warm weer?