SPANJE – De Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE) heeft een plan gemaakt om de omzet van de wijnindustrie de komende vijf jaar te laten groeien. En niet zo’n beetje ook, de verkoop moet met 47% omhoog. Dat is geen nattevingerwerk; de OIVE heeft KPMG in de arm genomen om een strategie op te stellen en die zegt dat het mogelijk moet zijn om de nationale consumptie te verhogen met 1,3 miljard euro en de export met 1,2 miljard. Het internationale marktaandeel ligt nu op 8,3% en dat moet naar 10,2%. Spanje heeft een aantal sterke troeven in handen: een rijke historie en traditie, een grote diversiteit, maar ook duurzaamheid en moderniteit kunnen worden ingezet om de positie op de markt te versterken en het imago te verbeteren. Voor de nationale horeca moet een opleidings- en promotieplan komen zodat degenen die de wijn schenken de sterke kanten van de Spaanse wijnproductie meer over het voetlicht kunnen brengen. Ook is het zaak om het wijnbouwareaal niet te laten krimpen en de omslag naar biologisch te maken. In 2027 moet een kwart van het totale wijngaardoppervlak bio zijn. Grote wens is ook de implementatie van een nationaal duurzaamheidszegel, zodat de klant weet dat het goed zit.
Laatste nieuws
-
Import NL: literprijs voor het eerst boven 3 euro | 05 jun 2023
-
Doe mij maar een Pornstar Martini, mam | 01 jun 2023
-
Loonsverhoging bij Gall & Gall | 01 jun 2023
-
Heineken verwijdert posters met jonge modellen | 01 jun 2023
-
Wijnexport VS gekelderd | 31 mei 2023
-
Champagne boekt prima resultaat | 30 mei 2023
-
Scotch voert campagne tegen accijnsverhoging | 26 mei 2023