SPANJE – Als het goed is, drinken we over vijf jaar vooral biologische Cava. De D.O. werkt toe naar 100% biologische productie voor de klassen reserva, gran reserva en paraje calificado. Op dit moment is zo’n 35% van de betere cava biologisch, maar dat percentage moet dus in korte tijd flink omhoog. Volgens de Cava-raad is dat waar de markt om vraagt. De producenten kregen de laatste jaren te maken met nieuwe regelgeving, waarbij duurzaamheid een van de speerpunten is.
Laatste nieuws
-
Kylie Minogue verrast met nieuwe rosé door wijnblunder | 08 okt 2025
-
Veiling vol topwhisky’s zet kansarme jongeren in hun kracht | 07 okt 2025
-
Druivendieven slaan toe in Duitse wijngaard | 06 okt 2025
-
Amerikaanse shutdown legt spirits-sector lam | 06 okt 2025
-
Japanse bierbrouwer getroffen door cyberaanval | 03 okt 2025
-
Eerste vrouwelijke Mondavi aan het roer in Napa Valley | 03 okt 2025
-
Oudste zoon Beckham teruggefloten | 02 okt 2025