AMERIKA – Nul calorieën en nul procent alcohol. Dat moet de gezondheidsgoeroes als muziek in de oren klinken. Misschien wordt het ambachtelijk gemaakte bruisende ‘hop water’ om die reden wel een nieuwe trend. Voor de gemiddelde craft brouwerij is het een mooi bijproduct, bedacht een thuisbrouwer uit Californië. Hij ontwikkelde een drankje waar geen graan, geen gist en geen suiker aan te pas komt. Slechts water en hop. Het brouwproces is verder gelijk aan dat van bier. Klinkt simpel, maar toch ging er jaren experimenteren aan vooraf voordat Paul Tecker de perfecte combinaties gevonden had. Met de vele soorten hop die er op de wereld te vinden zijn, is genoeg variatie mogelijk. Tecker won er vorig jaar een innovatieprijs mee en sindsdien hebben zelfs grote bedrijven als Google en Netflix H2OPS ingekocht als alcoholvrij alternatief op bedrijfsfeesten.
Laatste nieuws
-
Heineken verlengt samenwerking met Formule 1 | 20 nov 2025
-
Drie keer raak bij de Dutch Whisky Awards | 19 nov 2025
-
Knallende kurken bij Bollinger | 19 nov 2025
-
Rutte zet kleine brouwers in het zonnetje | 18 nov 2025
-
Veranderen slimme tractoren het leven in de wijngaard? | 17 nov 2025
-
Overleven met wijn | 14 nov 2025
-
Nieuwe start voor London Wine Fair | 13 nov 2025
