BELGIË – Een nieuwe brouwtechniek die minder water en hitte verbruikt en bovendien minder CO2 uitstoot. Drie vliegen in één klap. ‘s Werelds grootste brouwer presenteerde afgelopen week dit nieuwe procedé op een bierbeurs in Gent. In het reguliere brouwproces worden tijdens het koken via stoom gasbellen opgewekt, die mede de smaak van het bier bepalen. Maar bij de nieuw ontwikkelde techniek worden de gasbellen in de ketel geblazen en is koken niet nodig. Een stuk energiezuiniger, terwijl de smaak behouden blijft. AB InBev gebruikt de nieuwe methode al in de brouwerij in Jupile. De bierfabrikant wil haar CO2-uitstoot fors verminderen en dit is weer een stap in de goede richting. Bijzonder is dat de techniek wordt opengesteld voor andere brouwers, de kleintjes kunnen zelfs gratis een licentie aanvragen. Grote brouwerijen betalen een vergoeding die weer wordt geïnvesteerd in duurzame technologie.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025