BELGIË – Een nieuwe brouwtechniek die minder water en hitte verbruikt en bovendien minder CO2 uitstoot. Drie vliegen in één klap. ‘s Werelds grootste brouwer presenteerde afgelopen week dit nieuwe procedé op een bierbeurs in Gent. In het reguliere brouwproces worden tijdens het koken via stoom gasbellen opgewekt, die mede de smaak van het bier bepalen. Maar bij de nieuw ontwikkelde techniek worden de gasbellen in de ketel geblazen en is koken niet nodig. Een stuk energiezuiniger, terwijl de smaak behouden blijft. AB InBev gebruikt de nieuwe methode al in de brouwerij in Jupile. De bierfabrikant wil haar CO2-uitstoot fors verminderen en dit is weer een stap in de goede richting. Bijzonder is dat de techniek wordt opengesteld voor andere brouwers, de kleintjes kunnen zelfs gratis een licentie aanvragen. Grote brouwerijen betalen een vergoeding die weer wordt geïnvesteerd in duurzame technologie.
Laatste nieuws
-
Kylie Minogue verrast met nieuwe rosé door wijnblunder | 08 okt 2025
-
Veiling vol topwhisky’s zet kansarme jongeren in hun kracht | 07 okt 2025
-
Druivendieven slaan toe in Duitse wijngaard | 06 okt 2025
-
Amerikaanse shutdown legt spirits-sector lam | 06 okt 2025
-
Japanse bierbrouwer getroffen door cyberaanval | 03 okt 2025
-
Eerste vrouwelijke Mondavi aan het roer in Napa Valley | 03 okt 2025
-
Oudste zoon Beckham teruggefloten | 02 okt 2025