GROOT-BRITTANNIË – Met een heuse Japanse ceremonie – Jichinsai genaamd – is de bouw gestart van Engelands eerste saké-fabriek. De Dojima Sake Brewery komt te liggen in de graafschap Cambridgeshire in het oosten van Groot-Brittannië. Eigenaar Yoshihide Hashimoto mikt het eerste jaar op een productie van zo’n 10.000 flessen. Zoals tegenwoordig zo vaak gebeurt in de drankenindustrie, krijgt de nieuwe brouwerij ook een bezoekerscentrum. Britse liefhebbers van de populaire rijstwijn moeten nog even geduld hebben; de bouw zal zo’n negen maanden in beslag nemen, waarna de eerste productie in oktober volgend jaar van start kan gaan. Het brouwen zelf duurt gemiddeld twee maanden, en daarna moet de drank nog tussen de zes maanden en twee jaar rijpen. Vooral de laatste twee jaar mag saké zich verheugen in steeds meer belangstelling. De Dojima Sake Brewery is voor Engeland de eerste, maar Japan zelf telt meer dan 1.000 brouwerijen.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025