WALES – We kennen het voornamelijk als Noord-Amerikaans product: rye whisk(ey) ,oftewel whisk(e)y gestookt uit rogge. Maar ergens in de loop van volgend jaar kunnen we ervaren hoe dit type whisky smaakt als het in Wales is vervaardigd. Een nieuwe distilleerderij in het uiterste noorden claimt de eerste in het land te zijn die dit distillaat op de markt gaat brengen. De ingrediënten komen uit de directe omgeving van de stokerij, die op een wonderschone plek is gesitueerd: vlakbij de kust, in het plaatsje Abergwyngregyn aan de voet van een waterval. Ruim een jaar geleden begon ‘Aber Falls Distyllfa Whiskgi’ met de productie. Met innovatie hoopt het bedrijf de consument nieuwe whisky-ervaringen te bieden. Daartoe wordt onder meer geëxperimenteerd met verschillende soorten graan. Volgens de makers is roggewhisky een mooie opstap naar het ontdekken van single malts.
Laatste nieuws
-
Nieuwe wind bij Ardbeg | 21 nov 2025
-
Heineken verlengt samenwerking met Formule 1 | 20 nov 2025
-
Drie keer raak bij de Dutch Whisky Awards | 19 nov 2025
-
Knallende kurken bij Bollinger | 19 nov 2025
-
Rutte zet kleine brouwers in het zonnetje | 18 nov 2025
-
Veranderen slimme tractoren het leven in de wijngaard? | 17 nov 2025
-
Overleven met wijn | 14 nov 2025
