WALES – We kennen het voornamelijk als Noord-Amerikaans product: rye whisk(ey) ,oftewel whisk(e)y gestookt uit rogge. Maar ergens in de loop van volgend jaar kunnen we ervaren hoe dit type whisky smaakt als het in Wales is vervaardigd. Een nieuwe distilleerderij in het uiterste noorden claimt de eerste in het land te zijn die dit distillaat op de markt gaat brengen. De ingrediënten komen uit de directe omgeving van de stokerij, die op een wonderschone plek is gesitueerd: vlakbij de kust, in het plaatsje Abergwyngregyn aan de voet van een waterval. Ruim een jaar geleden begon ‘Aber Falls Distyllfa Whiskgi’ met de productie. Met innovatie hoopt het bedrijf de consument nieuwe whisky-ervaringen te bieden. Daartoe wordt onder meer geëxperimenteerd met verschillende soorten graan. Volgens de makers is roggewhisky een mooie opstap naar het ontdekken van single malts.
Laatste nieuws
-
Robbie Williams zet zijn naam onder nuchtere revolutie | 19 aug 2025
-
Speyside-distilleerderij halveert energieverbruik | 18 aug 2025
-
Oude rogge uit gezonken schip wordt nieuwe whisky | 15 aug 2025
-
Verliest de champagneflûte terrein? | 14 aug 2025
-
Grootste Franse bosbrand in decennia onder controle | 13 aug 2025
-
Ilja Gort neemt afscheid van tv-serie maar blijft dorstig naar nieuwe avonturen | 12 aug 2025
-
Wereldse whisky verrast: India, Taiwan en Australië stelen de show | 11 aug 2025