ZUID-AFRIKA – Met een afname van 5,5% heeft Zuid-Afrika een lagere oogstopbrengst dan vorig jaar. Maar de kwaliteit is uitstekend, zo meldt het oogstrapport. Natuurlijk zijn er regionale verschillen, maar over het algemeen beleefde de industrie een koel seizoen. Extreem weer bleef uit en daardoor kon er zo’n tien tot veertien dagen later worden geoogst. De druif kreeg zo uitgebreid de tijd om zich verder te ontwikkelen in kleur en smaak en dat leidde, aldus brancheorganisatie VinPro, tot verbluffende resultaten. Dat het volume lager is kan komen door een afname van het totale wijnbouwareaal, of doordat sommige schimmels toch vat kregen op de wijnstok na vroege regenval. Alleen de streken Stellenbosch en Kaapse Zuidkust hebben waarschijnlijk een hogere opbrengst.
Laatste nieuws
-
Zeldzame whiskycollectie vertrekt uit Nederland | 24 jun 2022
-
Bierapp kiest voor Enschede | 23 jun 2022
-
Franse sterke-drankensector ziet het somber in | 22 jun 2022
-
Statiegeld op blik uitgesteld | 21 jun 2022
-
Belgen willen bubbels | 20 jun 2022
-
Stijgende vraag naar witte Spaanse wijn | 17 jun 2022
-
Mooie jaren in het verschiet | 16 jun 2022