NOORD-SCHARWOUDE – Als je toch een alcoholische drank wilt nuttigen, dan kun je dat uit gezondheidsoogpunt het beste bij het eten doen. Steeds meer wetenschappers die zich buigen over verstandige alcoholconsumptie, komen tot deze conclusie. Reden voor het OIV (International Organisation of Vine and Wine) om eens goed te kijken naar de eet-voorkeuren en -patronen van volwassen wijn-, bier- en gedistilleerd-drinkers. Zij keken dus niet naar mogelijke gezondheidsvoor- of nadelen, maar draaiden de boel om. De wetenschappers namen 26 bestaande studies uit de periode 1997-2020 onder de loep. Twee daarvan kwamen uit Nederland. Uit deze gegevens blijkt dat gematigde wijndrinkers meer geld uitgeven aan gezonde voeding, terwijl bierdrinkers eerder kant- en klaarmaaltijden kopen. Ook kiezen zij vaker voor fastfood en suikerhoudende producten. Wijnfans zetten vaker fruit, groenten en vis op tafel. Bij de liefhebbers van gedistilleerd zijn voedingspatroon en levensstijl het minst gezond. Het rapport eindigt met de conclusie dat de wetenschap dus voorzichtig moet zijn met het leggen van verbanden tussen alcoholconsumptie en de ontwikkeling van allerlei ziektes, maar ook het daaraan gerelateerde voedings- en levensstijlpatroon meer moet meewegen.
Laatste nieuws
-
Doe mij maar een Pornstar Martini, mam | 01 jun 2023
-
Loonsverhoging bij Gall & Gall | 01 jun 2023
-
Heineken verwijdert posters met jonge modellen | 01 jun 2023
-
Wijnexport VS gekelderd | 31 mei 2023
-
Champagne boekt prima resultaat | 30 mei 2023
-
Scotch voert campagne tegen accijnsverhoging | 26 mei 2023
-
Gaan bierbrouwers de Ierse markt verlaten? | 24 mei 2023