ITALIË – Het Concours Mondial de Bruxelles, dat over ruim een week zijn 28e jaargang ingaat, heeft alvast de winnaars bekendgemaakt van de nieuwe Rosé-competitie. Welke rosé is een perfecte begeleider bij welk gerecht? Dat stond voor de jury centraal. Honderdtwintig top rosé’s uit Europa kwamen afgelopen weekend ter beoordeling op tafel, in een combinatie met culinaire hoogstandjes van het prestigieuze restaurant Magione Papale. De ene rosé doet het beter bij een vleesgerecht, de ander bij rauwe vis en de derde bij een dessert. En dat was precies waar de 45 juryleden zich met blinddoek voor over mochten buigen. Ze proefden eerst de wijn en daarna de wijn met de geserveerde streekgerechten uit Abruzzo, die ingedeeld waren in acht voedselcategorieën. Frankrijk sleepte de meeste medailles in de wacht. Een overzicht van de winnende rosé’s vindt u hier.
Laatste nieuws
-
Nieuwe wind bij Ardbeg | 21 nov 2025
-
Heineken verlengt samenwerking met Formule 1 | 20 nov 2025
-
Drie keer raak bij de Dutch Whisky Awards | 19 nov 2025
-
Knallende kurken bij Bollinger | 19 nov 2025
-
Rutte zet kleine brouwers in het zonnetje | 18 nov 2025
-
Veranderen slimme tractoren het leven in de wijngaard? | 17 nov 2025
-
Overleven met wijn | 14 nov 2025
