ITALIË – Het Concours Mondial de Bruxelles, dat over ruim een week zijn 28e jaargang ingaat, heeft alvast de winnaars bekendgemaakt van de nieuwe Rosé-competitie. Welke rosé is een perfecte begeleider bij welk gerecht? Dat stond voor de jury centraal. Honderdtwintig top rosé’s uit Europa kwamen afgelopen weekend ter beoordeling op tafel, in een combinatie met culinaire hoogstandjes van het prestigieuze restaurant Magione Papale. De ene rosé doet het beter bij een vleesgerecht, de ander bij rauwe vis en de derde bij een dessert. En dat was precies waar de 45 juryleden zich met blinddoek voor over mochten buigen. Ze proefden eerst de wijn en daarna de wijn met de geserveerde streekgerechten uit Abruzzo, die ingedeeld waren in acht voedselcategorieën. Frankrijk sleepte de meeste medailles in de wacht. Een overzicht van de winnende rosé’s vindt u hier.
Laatste nieuws
-
Robbie Williams zet zijn naam onder nuchtere revolutie | 19 aug 2025
-
Speyside-distilleerderij halveert energieverbruik | 18 aug 2025
-
Oude rogge uit gezonken schip wordt nieuwe whisky | 15 aug 2025
-
Verliest de champagneflûte terrein? | 14 aug 2025
-
Grootste Franse bosbrand in decennia onder controle | 13 aug 2025
-
Ilja Gort neemt afscheid van tv-serie maar blijft dorstig naar nieuwe avonturen | 12 aug 2025
-
Wereldse whisky verrast: India, Taiwan en Australië stelen de show | 11 aug 2025