HONGARIJE – Wat doen we na Dry January? Als het aan de Hongaarse wijnsector ligt, stappen we dan over op Furmint February. Dit initiatief is niet nieuw, maar bestaat daar al tien jaar. Wel nieuw is dat het inheemse druivenras binnenkort uitgebreid onder de aandacht van het buitenland zal worden gebracht. Groot-Brittannië krijgt als eerste buitenlandse markt haar eigen Furmint February. Verschil is dat het evenement daar niet gericht is op de consument, maar bedoeld is om wijnhandelaren en sommeliers te verleiden. De furmint is een van Hongarije’s belangrijkste druiven, groeit vooral in de regio’s Tokaj, Somló en Bükkalja en belandt behalve in droge witte wijnen in de bekende dessertwijn Tokaji Aszú.
Laatste nieuws
-
Chileense wijnexport gedaald | 03 feb 2023
-
Grote zorgen bij Franse wijnindustrie over glastekort | 02 feb 2023
-
Leeg vaatje voor de directie | 01 feb 2023
-
Geurtsen blijft Hofleverancier | 31 jan 2023
-
Whiskeytoerisme nog niet op oude niveau | 30 jan 2023
-
Minder wijn voor Spanje | 27 jan 2023
-
Nederlander drinkt zijn biertje weer net zo lief in de kroeg | 26 jan 2023