HONGARIJE – Wat doen we na Dry January? Als het aan de Hongaarse wijnsector ligt, stappen we dan over op Furmint February. Dit initiatief is niet nieuw, maar bestaat daar al tien jaar. Wel nieuw is dat het inheemse druivenras binnenkort uitgebreid onder de aandacht van het buitenland zal worden gebracht. Groot-Brittannië krijgt als eerste buitenlandse markt haar eigen Furmint February. Verschil is dat het evenement daar niet gericht is op de consument, maar bedoeld is om wijnhandelaren en sommeliers te verleiden. De furmint is een van Hongarije’s belangrijkste druiven, groeit vooral in de regio’s Tokaj, Somló en Bükkalja en belandt behalve in droge witte wijnen in de bekende dessertwijn Tokaji Aszú.
Laatste nieuws
-
Glasmarkt blijft onrustig | 31 mrt 2023
-
Geen grap, statiegeld op blik | 30 mrt 2023
-
Nederlandse limoncello gaat lekker | 29 mrt 2023
-
Une bière s’il vous plaît | 28 mrt 2023
-
Ondertussen, in de Bourgogne | 27 mrt 2023
-
Crémant overtreft verwachtingen | 24 mrt 2023
-
Terug naar normaal | 23 mrt 2023