Het zal je maar gebeuren. Hevige bosbranden nabij je wijnlandgoed en enorm veel rookschade. Het overkwam een wijnproducent uit Oregon in 2020. En wat moet je met duizenden liter bedorven pinot noir? Weggooien is ook zo wat, zo dacht Patricia Green Cellars en maakte van de nood een deugd. Het ging een samenwerking aan met een plaatselijke distilleerderij en maakte, na wat experimenten, van bedorven wijn en gemoute gerst twee nieuwe dranken, allebei bestaande uit een mengsel van whisky (80%) en cognac (20%): de Patty Green Multifarious en de Patty Green Purple Karma Pinnacle. Allebei gebotteld met een flink alcoholpercentage (98 en 112%) en met een behoorlijk prijskaartje (80 en 200 dollar). Er is uiteraard maar een beperkte oplage die te koop is via de website van de producent.
Laatste nieuws
-
Heineken verliest marktaandeel | 14 jan 2025
-
Rutte geeft jenevervaten weg aan bierbrouwers | 13 jan 2025
-
Honden sporen ziektes op in de wijngaard | 10 jan 2025
-
Wijnschrijver Nicolaas Klei overleden | 09 jan 2025
-
Kankerwaarschuwing op etiket van alcoholhoudende dranken | 08 jan 2025
-
Flinke boete voor rijden onder invloed in België | 07 jan 2025
-
China verlengt antidumpingonderzoek | 06 jan 2025