In het najaar lanceert distillateur Rutte een oude jenever die maar liefst tien jaar heeft gerijpt op vat: De Rutte Barrel Aged 10. De lege vaten die vrijkomen geeft Rutte weg aan lokale bierbrouwers, zodat zij hun bier kunnen verrijken met de historie en smaak van een tien jaar oude jenever en Amerikaans eiken met tonen van vanille en kokos. Geïnteresseerde brouwers kunnen voor 10 februari a.s. contact opnemen met de distilleerderij (info@rutte.nl) en meedoen aan de Rutte Rijpend Bier Challenge. Het bier zal uiteindelijk worden beoordeeld door een deskundige jury (waaronder Rutte’s Master Distiller Myriam Hendrickx en bierkenner Henri Reuchlin) en de winnende brouwer krijgt een masterclass botanicals van Myriam Hendrickx en twee dozen van een jenever die het beste matcht met het gebrouwde bier.
In ruil voor de vaten moet je als brouwer wel op het eindproduct vermelden dat het bier is gerijpt op de jenevervaten van Rutte, dien je je deelname te melden op social media en verwacht de distillateur minimaal vier liter van het betreffende bier.
De winnaar van de challenge zal bekend worden gemaakt op 10 november a.s. in Dordrecht.