NOORD-SCHARWOUDE – Zouden we het, nu het einde van de vakantie in zicht is, dé zomerhit van 2017 kunnen noemen? Nee, we hebben het niet over ‘Despacito’, het vrolijke nummer waarvan de tekst zelfs na die ontelbare keren mee-neuriën je nog steeds ontglipt. Wij denken natuurlijk vooral in dranktermen, en hebben het in dit geval over rode bubbels. Steeds vaker verschijnen de rode mousserende wijnen op de kaart. Supermarktketen Aldi liet het Britse publiek kennismaken met een bruisende shiraz uit Nieuw-Zeeland en een rode lambrusco, als welkom alternatief voor de immer populaire prosecco. Een andere variant die deze zomer steeds vaker opdook, is de gekoelde rode wijn. Voor veel consumenten een verrassende combinatie, maar als wijnadviseur weet u natuurlijk allang: de ooit heersende gedachte dat je een rode wijn op kamertemperatuur hoort te serveren is met onze goed geïsoleerde woningen allang achterhaald. De wijn kort koelen brengt de fruitigheid terug en maakt ‘m minder zwaar. Wat uiteraard niet voor alle rode wijnen geldt, maar wel voor steeds meer varianten geaccepteerd raakt. Zo kunnen we onder meer de lichtgekoelde valpolicella aanbevelen, want vooral lichtere wijnen met een fruitig karakter, weinig tannine en een hogere zuurgraad kunnen een beetje verkoeling wel gebruiken.
Laatste nieuws
-
Robbie Williams zet zijn naam onder nuchtere revolutie | 19 aug 2025
-
Speyside-distilleerderij halveert energieverbruik | 18 aug 2025
-
Oude rogge uit gezonken schip wordt nieuwe whisky | 15 aug 2025
-
Verliest de champagneflûte terrein? | 14 aug 2025
-
Grootste Franse bosbrand in decennia onder controle | 13 aug 2025
-
Ilja Gort neemt afscheid van tv-serie maar blijft dorstig naar nieuwe avonturen | 12 aug 2025
-
Wereldse whisky verrast: India, Taiwan en Australië stelen de show | 11 aug 2025
