FRANKRIJK – Wijnboeren in de Rhône merken dat de vraag naar witte wijnen stijgt. Hoogste tijd om het roer enigszins om te gooien en het aanbod uit te breiden. Een nieuw strategisch plan, opgesteld door de overkoepelende organisatie l’interprofession de la Vallée du Rhône moet de producenten hierbij gaan helpen. Op dit moment is -op een totaal van 3 miljoen hectoliter- meer dan 80% van de productie rood. 13% is rosé en slechts 6% wit. Dat moet dus gaan veranderen. Volgens de bekende wijnmaker Michel Chapoutier, die sprak als hoogste baas van de belangenorganisatie, geeft ‘de millenial’ de voorkeur aan frisse witte en mousserende wijnen. Dat vertaalt zich in groeiende verkoopcijfers. De export van bruiswijnen als Clairette-de-Die was vorig jaar goed voor een omzet van 5,8 miljoen euro. De komende periode zal bekeken worden welke gebieden in het Rhône-dal in aanmerking komen voor aanplant van witte variëteiten.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025