FRANKRIJK – Wijnboeren in de Rhône merken dat de vraag naar witte wijnen stijgt. Hoogste tijd om het roer enigszins om te gooien en het aanbod uit te breiden. Een nieuw strategisch plan, opgesteld door de overkoepelende organisatie l’interprofession de la Vallée du Rhône moet de producenten hierbij gaan helpen. Op dit moment is -op een totaal van 3 miljoen hectoliter- meer dan 80% van de productie rood. 13% is rosé en slechts 6% wit. Dat moet dus gaan veranderen. Volgens de bekende wijnmaker Michel Chapoutier, die sprak als hoogste baas van de belangenorganisatie, geeft ‘de millenial’ de voorkeur aan frisse witte en mousserende wijnen. Dat vertaalt zich in groeiende verkoopcijfers. De export van bruiswijnen als Clairette-de-Die was vorig jaar goed voor een omzet van 5,8 miljoen euro. De komende periode zal bekeken worden welke gebieden in het Rhône-dal in aanmerking komen voor aanplant van witte variëteiten.
Laatste nieuws
-
Robbie Williams zet zijn naam onder nuchtere revolutie | 19 aug 2025
-
Speyside-distilleerderij halveert energieverbruik | 18 aug 2025
-
Oude rogge uit gezonken schip wordt nieuwe whisky | 15 aug 2025
-
Verliest de champagneflûte terrein? | 14 aug 2025
-
Grootste Franse bosbrand in decennia onder controle | 13 aug 2025
-
Ilja Gort neemt afscheid van tv-serie maar blijft dorstig naar nieuwe avonturen | 12 aug 2025
-
Wereldse whisky verrast: India, Taiwan en Australië stelen de show | 11 aug 2025