NIJMEGEN – In Schotland en Engeland is het aantal nieuw opgerichte whisky-, gin- en jeneverstokerijen niet bij te benen, maar deze debutant komt uit Nederland: Anima. De distilleerderij opent op 6 oktober officieel haar deuren in Nijmegen. Bijzonder is dat het bedrijf restbier gebruikt als basis voor haar whisky, gin en jenever. Het bijproduct is afkomstig van stadsgenoot Brouwerij de Hemel. In de gangbare industrie wordt dit restant normaal gesproken weggegooid, maar bij De Hemel maakten ze gedistilleerde dranken van het overtollige bier. Als ‘broertje’ van de brouwerij gaat Anima de dranken nu beter in de markt zetten. Het bedrijf gaat vier verschillende dranken produceren: gin, jenever en whisky die drie en vijf jaar heeft gerijpt. De eerste whisky kwam vorige week uit het vat.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025