NIJMEGEN – In Schotland en Engeland is het aantal nieuw opgerichte whisky-, gin- en jeneverstokerijen niet bij te benen, maar deze debutant komt uit Nederland: Anima. De distilleerderij opent op 6 oktober officieel haar deuren in Nijmegen. Bijzonder is dat het bedrijf restbier gebruikt als basis voor haar whisky, gin en jenever. Het bijproduct is afkomstig van stadsgenoot Brouwerij de Hemel. In de gangbare industrie wordt dit restant normaal gesproken weggegooid, maar bij De Hemel maakten ze gedistilleerde dranken van het overtollige bier. Als ‘broertje’ van de brouwerij gaat Anima de dranken nu beter in de markt zetten. Het bedrijf gaat vier verschillende dranken produceren: gin, jenever en whisky die drie en vijf jaar heeft gerijpt. De eerste whisky kwam vorige week uit het vat.
Laatste nieuws
-
Overleven met wijn | 14 nov 2025
-
Nieuwe start voor London Wine Fair | 13 nov 2025
-
Hout met karakter tilt Priorat-wijnen naar nieuw niveau | 12 nov 2025
-
Tuk-tukdief ontloopt langere celstraf na teruggave deel gestolen wijn | 11 nov 2025
-
ProWein zet in op slimmer en meer evenwicht | 10 nov 2025
-
Iedereen doet het weleens, de een meer dan de ander | 07 nov 2025
-
Zeldzame Lafite-wijnen onder de hamer bij Sotheby’s | 06 nov 2025
