AMERSFOORT – Een week lang geen toegevoegde suikers tot je nemen… zou dat lukken? Het Diabetes Fonds daagt heel Nederland uit om dit te proberen tijdens de Nationale Suiker Challenge. De consument werkt dagelijks onbewust veel suiker naar binnen. Het zit ook in producten waarin je het niet zou verwachten. Gemiddeld consumeren we zo’n 20 kilo aan toegevoegde suikers per jaar. Producenten en supermarkten kunnen volgens het fonds het verschil maken. Frisdrankfabrikanten hebben de afgelopen jaren hun aanbod flink uitgebreid met suikervrije varianten maar dat is bij lange na niet genoeg om de inname te verminderen. Deelnemers aan de actieweek krijgen tips voor alternatieven. Daarmee zou je al 99 suikerklontjes kunnen besparen. Op de website van het diabetesfonds is na te gaan hoeveel suiker er in de verschillende bieren en frisdranken zit. Met betrekking tot wijn kwamen Britse onderzoekers laatst tot de conclusie dat ook daarin veel verborgen suikers zitten.
Laatste nieuws
-
Zeldzame whiskycollectie vertrekt uit Nederland | 24 jun 2022
-
Bierapp kiest voor Enschede | 23 jun 2022
-
Franse sterke-drankensector ziet het somber in | 22 jun 2022
-
Statiegeld op blik uitgesteld | 21 jun 2022
-
Belgen willen bubbels | 20 jun 2022
-
Stijgende vraag naar witte Spaanse wijn | 17 jun 2022
-
Mooie jaren in het verschiet | 16 jun 2022