NOORD-SCHARWOUDE – Misschien nog niet echt een fenomeen hier, maar daar zou best verandering in kunnen komen. Of in worden gebracht, want voor u als verkoper is daar natuurlijk een mooie rol weggelegd. Waar we het over hebben? World Gin Day. Al tien jaar lang wordt op de tweede zaterdag in juni deze hippe blanke spirit in de schijnwerpers gezet. Distilleerderijen en cafés grijpen hun kans met rondleidingen, workshops en andere activiteiten. Hoewel de gin-cultuur in ons land nog altijd groeit, is het wat betreft de viering van Wereld Gin Dag akelig stil aan het front. Hoog tijd om nog snel uw etalage onder handen te nemen of een mooi hoekje in de winkel vrij te maken voor de premiums. En, prima passend bij het zomerweer, uw clientèle te verblijden met onderstaand recept:
50 ml gin
100 ml tonic
frambozen
basilicumblaadjes
ijsblokjes
‘copa’-glas
Doe de ijsblokjes als eerste in de copa. Schenk de gin erbij en vul aan met tonic. Garneer met de frambozen en basilicumblaadjes.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025