OOSTENRIJK – Wijn uit Oostenrijk gaat goed. In waarde was 2018 een topjaar voor de export. En de komende jaren worden ook uitstekend, voorspelt de voorzitter van het Oostenrijkse wijnpromotiebureau, Willi Klinger. In 2019 zal de uitvoer naar schatting met 6% groeien naar een waarde van 180 miljoen euro. Over vijf jaar is de 227 miljoen euro bereikt, denkt Klinger, die sprak op de tweejaarlijkse wijntop in Wenen. De kwaliteit van de wijnen is steeds beter geworden, met wrange dank aan de grote wijnfraudezaak in 1985, toen het antivriesmiddel glycol werd aangetroffen in zoete wijn. Dat leidde tot een dieptepunt in de export. Met strenge wetgeving krabbelde Oostenrijk op en kwam, aldus Klinger, sterker terug dan ooit.
Laatste nieuws
-
UK zwicht voor VS druk | 11 jul 2025
-
Azië biedt fijne wijnen een kans | 10 jul 2025
-
NIX18-pilot 3x beter dan gemiddeld | 09 jul 2025
-
Biertrends… maar kloppen ze wel? | 08 jul 2025
-
Nieuwe afslanktrend zet drankgebruik op dieet | 07 jul 2025
-
Ardgowan Distillery komt na 100 met haar eerste whiskyvaten | 04 jul 2025
-
Britse vodka van aardappel tot terroir | 03 jul 2025