De extreme hitte en langdurige droogte in Spanje het afgelopen jaar hebben een behoorlijke wissel getrokken op de oogst voor cava. Er zijn aanzienlijk lagere opbrengsten, maar de druiven die werden geoogst zijn, aldus Javier Pagés, voorzitter van de DO Cava, van een buitengewone kwaliteit. Zo buitengewoon zelfs dat deze zelfs mogelijk historisch kan zijn. Weinig tot geen regen, betekent ook weinig tot geen schimmels. De druiven zijn gezond en rijp. De oogst van dit jaar is, zo denkt hij, tekenend voor dat wat komen gaat, voor de toekomst van de wijnbouw. Minder opbrengst, meer kwaliteit?
Laatste nieuws
-
Duitse biercultuur vernieuwt om bij te blijven | 14 jul 2025
-
UK zwicht voor VS druk | 11 jul 2025
-
Azië biedt fijne wijnen een kans | 10 jul 2025
-
NIX18-pilot 3x beter dan gemiddeld | 09 jul 2025
-
Biertrends… maar kloppen ze wel? | 08 jul 2025
-
Nieuwe afslanktrend zet drankgebruik op dieet | 07 jul 2025
-
Ardgowan Distillery komt na 100 met haar eerste whiskyvaten | 04 jul 2025