De extreme hitte en langdurige droogte in Spanje het afgelopen jaar hebben een behoorlijke wissel getrokken op de oogst voor cava. Er zijn aanzienlijk lagere opbrengsten, maar de druiven die werden geoogst zijn, aldus Javier Pagés, voorzitter van de DO Cava, van een buitengewone kwaliteit. Zo buitengewoon zelfs dat deze zelfs mogelijk historisch kan zijn. Weinig tot geen regen, betekent ook weinig tot geen schimmels. De druiven zijn gezond en rijp. De oogst van dit jaar is, zo denkt hij, tekenend voor dat wat komen gaat, voor de toekomst van de wijnbouw. Minder opbrengst, meer kwaliteit?
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025