Tijdschrift Vitispere heeft onlangs de eerste schattingen gepubliceerd over de verwachte oogst in de Bordeaux. Was de oogst van het vorig jaar al aan de kleine kant, men verwacht dat de oogst van dit jaar nog eens 10% kleiner zal zijn (-16% ten opzichte van het vijfjarig gemiddelde). Er wordt geschat dat er zo’n 3,89 miljoen hectoliter wijn zal worden geproduceerd, waarvan 850 tot 900.000 hectoliter rode AOC. Een voorspelling die overigens wordt bevestigd door Stéphane Gabard, voorzitter van de AOC Bordeaux en Bordeaux Supérieur. Niet alleen is er een kleiner wijngaardoppervlak door de recente rooiingen, maar ook de ontwikkeling van andere afzetmarkten, valse meeldauw, een slechte bloei, een vrij droge zomer en houtwormaanvallen worden als mogelijke oorzaken genoemd van de lagere opbrengst.
Laatste nieuws
-
Duitse biercultuur vernieuwt om bij te blijven | 14 jul 2025
-
UK zwicht voor VS druk | 11 jul 2025
-
Azië biedt fijne wijnen een kans | 10 jul 2025
-
NIX18-pilot 3x beter dan gemiddeld | 09 jul 2025
-
Biertrends… maar kloppen ze wel? | 08 jul 2025
-
Nieuwe afslanktrend zet drankgebruik op dieet | 07 jul 2025
-
Ardgowan Distillery komt na 100 met haar eerste whiskyvaten | 04 jul 2025