Jägermeister heeft €6,7 miljoen geïnvesteerd in een uitbreiding van zijn productiefaciliteit in het Duitse Wolfenbüttel. Na acht maanden bouwen werd op 3 juni een nieuwe ruimte officieel in gebruik genomen, waarmee het bedrijf klaar is voor de toekomst.
De uitbreiding bestaat uit acht moderne mengtanks en acht extra opslagtanks, geplaatst in een vernieuwde ruimte van zo’n 550 vierkante meter. De investering maakt deel uit van Jägermeisters strategie om flexibel te kunnen blijven inspelen op een veranderende markt. “We investeren bewust in onze thuisbasis,” aldus Florian Rehm, voorzitter van de raad van toezicht. “Het is een duidelijk signaal: we blijven trouw aan onze roots.” De nieuwe installatie speelt een belangrijke rol in het maken van Jägermeister. Daarbij worden 56 natuurlijke ingrediënten, zoals kruiden, bloemen en wortels, gedurende meerdere weken in een mengsel van alcohol en water geweekt. Deze stap (maceratie) – een soort ‘kruideninfusie’ – zorgt voor de kenmerkende smaak. Met de technologische vernieuwingen en automatische reiniging is de productie nu stabieler dan ooit. Ondanks een omzetdaling blijft Jägermeister vol inzetten op kwaliteit en innovatie.
Laatste nieuws
-
Laatste kans om in te schrijven voor de V d’Or Awards 2026 | 16 sep 2025
-
Een glas wijn of bier is niet alleen maar slecht | 15 sep 2025
-
Huub van Doorne neemt na twintig jaar afscheid als CEO van Lucas Bols | 12 sep 2025
-
Recordregen aan gouden medailles bij Wijnkeuring 2025 | 11 sep 2025
-
Snellere controles in zicht, maar handbagagewijn moet nog even wachten | 10 sep 2025
-
Cider terug van weggeweest? | 09 sep 2025
-
Oudste whisky van India | 08 sep 2025