SCHOTLAND – De enige echte gin van het Schotse eiland Harris is zo populair dat The Isle of Harris distilleerderij heeft besloten de drank voorlopig beperkt beschikbaar te stellen aan de consument. De Batch No.1 gin wordt gestookt in de enige commerciële distilleerderij die deze archipel rijk is. De verwachting was dat de klandizie vooral van bezoekers aan de distilleerderij zou komen, maar de vraag naar de Isle of Harris gin – gemaakt met lokale ingrediënten als zeewier en engelwortel, maar ook drop – blijkt veel groter. Probleem is niet dat de stokers de productie niet kunnen bijbenen, maar dat langzamerhand een tekort aan flessen ontstaat. De speciaal ontworpen exemplaren komen van fabrikant Stölze in Yorkshire, maar daar wordt momenteel hard gewerkt aan de onderhoud van de oven. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden dus. Onder het motto ‘The Great Harris Drought of 2016’ (‘de grote Harris drooglegging’) konden klanten afgelopen week maar één fles tegelijk kopen. Daar moeten ze het even mee zien uit te zingen, want totdat de flessen weer kunnen worden geleverd, kan de gin alleen vooraf worden besteld.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025