NOORD-SCHARWOUDE – Ook zo warm? Misschien helpt dit verfrissende berichtje uw brein enigszins te verkoelen. In navolging van het Iced Beer, een slush puppy-achtig bier dat een Twentse bierbrouwer begin mei op de markt bracht, is frosé de nieuwe belofte op de terrasjes. Ook dit drankje kunnen we zien als een ‘slush puppie voor volwassenen’: een cocktail van bevroren rosé met wodka, tequila, port of vermouth, een scheutje grenadine, gepureerde zomervruchten en frisse kruiden als munt. Het Italiaanse restaurant Bar Primi in New York claimt de uitvinder te zijn, en mixte de drank met vermouth en gepureerde aardbei. Daarna volgde Londen en nu is Nederland aan de beurt. Zoals het met veel trends gaat van de laatste tijd, is ook deze mix prima thuis te maken, met van te voren ingevroren ijsblokjes en als basis een mooie pinot noir rosé. Onze voorspelling voor vandaag: plaats het recept op uw stoepbord of uw Facebook-pagina en de klanten zullen binnenstromen…
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025