DÜSSELDORF – Op de eerste beurs in 1994 kwamen 1.500 bezoekers af. Vorig jaar waren dat we meer dan 60.000. Het aantal exposanten groeide in die jaren van 321 naar 6.872. En het aantal landen: van acht in 1994 naar 64 in 2018. Het bereiken van haar 25e jaar is dus niet de enige reden voor de internationale vakbeurs Prowein om een feestje te vieren. Ook de komende twee dagen is er in de Messe Düsseldorf nog een bomvol programma. Het grootste deel van de 72.000 m2 is natuurlijk ingeruimd voor wijn, maar ook gedistilleerde dranken, craft beer, cider en mineraalwater hebben een plek gekregen. Bezoekers kunnen weer rekenen op de aanwezigheid van ’s werelds bekendste champagnehuizen, die zich verzamelen in de Champagne Lounge en de sectie ‘Same but different’ waarin bijzondere distilleerderijen en microbrouwerijen zich presenteren. Ook de biologische wijnbouw is goed vertegenwoordigd. In het ProWein Forum staan diverse lezingen op het programma, over onder meer het Zuid-Afrikaanse Old Vine project, pinot noir uit Canada, ‘het best bewaarde geheim in de wijnwereld’ Bolivia – door MW Cees van Casteren – en sake en shochu.
(Foto: Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann)
Laatste nieuws
-
Wijn zonder alcohol is geen wijn | 18 apr 2024
-
Record omzet voor Sotheby’s | 17 apr 2024
-
Lukas Wiegman beste sommelier | 16 apr 2024
-
Brouwer uit Florida onder vuur | 15 apr 2024
-
Omzetgroei voor Jägermeister | 12 apr 2024
-
Minder accijns voor schatkist | 11 apr 2024
-
Wisseling van de wacht bij Verbunt Verlinden | 10 apr 2024