DUITSLAND – Een extreem warme en droge zomer heeft ervoor gezorgd dat de Duitse oogst vorig jaar 20% lager uitviel dan in 2018. Het verwachte volume moest naar beneden worden bijgesteld en komt uit op 8.326 miljoen hectoliter. Dat is 5% minder dan het tienjarig gemiddelde, meldt het Duitse Wijninstituut (DWI). Onder meer de regio’s Württemberg (-14%) en Franken (-22%) leverden fors in op het gemiddelde. De kwaliteit van de wijnen wordt door het DWI bestempeld als ‘sehr gut’. Deze vijf druivenrassen zorgen samen voor 60% van de oogst: riesling, müller-thurgau, pinot noir, dornfelder en pinot gris.
Laatste nieuws
-
Fernando Remírez de Ganuza overleden | 28 mrt 2024
-
Bier van zoete aardappel, maar hoe dan? | 27 mrt 2024
-
Schotse distillery heropent na 40 jaar | 26 mrt 2024
-
Nederlandse Wijnboeren, boeren goed | 25 mrt 2024
-
Meer dan 1.000 Flessen gestolen uit Château de Viviers! | 22 mrt 2024
-
Bayer komt met nieuw bestrijdingsmiddel | 21 mrt 2024
-
Voorzitterschap VVN ingeruild voor ere lidmaatschap | 20 mrt 2024