De Duitse biersector ondergaat een opvallende transformatie. Waar eeuwenlang het Reinheitsgebot bepaalde dat bier alleen uit water, mout, hop en gist mocht bestaan, zoeken brouwers nu naar nieuwe wegen. Door een dalende binnenlandse consumptie en internationale trends als alcoholvrij bier en craftbier, zien Duitse brouwerijen zich genoodzaakt te vernieuwen. Volgens de Duitse Brouwersvereniging is de verkoop van alcoholvrij bier de afgelopen twintig jaar meer dan verdubbeld. Brouwerijen spelen hierop in met nieuwe, caloriearme varianten. Daarnaast groeit het aantal hobbybrouwers en ontstaan er thuis steeds vaker unieke biersoorten. Ook traditionele stijlen als het ongefilterde Zwickelbier en troebele Kellerbier maken een comeback. Volgens Christian Weber, voorzitter van de Deutscher Brauer-Bund, is het innovatieve vermogen van de brouwerijen essentieel voor hun toekomst. Ondanks recente uitdagingen, zoals cyberaanvallen en stakingen, blijft Duits bier wereldwijd populair.
Laatste nieuws
-
Een slokje op doktersadvies | 13 okt 2025
-
Van grand cru tot grandioze zwendel | 10 okt 2025
-
Kylie Minogue verrast met nieuwe rosé door wijnblunder | 08 okt 2025
-
Veiling vol topwhisky’s zet kansarme jongeren in hun kracht | 07 okt 2025
-
Druivendieven slaan toe in Duitse wijngaard | 06 okt 2025
-
Amerikaanse shutdown legt spirits-sector lam | 06 okt 2025
-
Japanse bierbrouwer getroffen door cyberaanval | 03 okt 2025