FRANKRIJK – Timing is alles, en dat geldt zeker voor de wijnboer. In de Cognac zijn ze vorige week begonnen met het binnenhalen van de druiven om ervoor te zorgen dat het evenwicht tussen zuurgraad en alcoholgehalte bewaard blijft. De impact van de hitte is voelbaar, meldde het Bureau National Interprofessionnel du Cognac (BNIC) en daarom riep de belangenorganisatie de wijnbouwers op zo snel mogelijk met de oogst te starten. Meestal is dat pas in oktober. De maximaal toegestane opbrengst is dit jaar bepaald op 14,73 hl pure alcohol per hectare. De vroege oogst heeft ook als voordeel dat al snel met de distillatie kan worden gestart. Voor de winter verwacht de BNIC meer problemen met de gastoevoer en steeds hogere kosten.
Laatste nieuws
-
Uncle Nearest overweegt verkoop van Cognac-bezittingen | 14 okt 2025
-
Een slokje op doktersadvies | 13 okt 2025
-
Van grand cru tot grandioze zwendel | 10 okt 2025
-
Kylie Minogue verrast met nieuwe rosé door wijnblunder | 08 okt 2025
-
Veiling vol topwhisky’s zet kansarme jongeren in hun kracht | 07 okt 2025
-
Druivendieven slaan toe in Duitse wijngaard | 06 okt 2025
-
Amerikaanse shutdown legt spirits-sector lam | 06 okt 2025