NOORD-SCHARWOUDE – Cider is een van de stuwende krachten achter de wereldwijde toename van het alcoholgebruik. Dat meldt marktonderzoeker IWSR (International Wine & Spirit Research) in een nieuw rapport. De jarenlange consumptiedaling werd vorig jaar tot stilstand gebracht. In 2016 nam de consumptie nog met iets meer dan 1% af, maar in 2017 werd een heel lichte stijging genoteerd. Dat is onder meer te danken aan de groeiende wijnverkoop, maar ook aan cider; het volume in die categorie nam toe met 2,5%. De groeiende aandacht voor dit segment heeft meerdere drankenfirma’s doen besluiten om hun portfolio uit te breiden. Ook bierbrouwers als Molson Coors en Brewdog zien brood in deze markt; zij investeerden de afgelopen tijd in ciderfabrikanten.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025