GROOT-BRITTANNIË – Luchtvaartmaatschappij British Airways gaat reizigers in de First Class de komende tijd Engelse bubbels serveren. Dat is nieuw voor het bedrijf, dat tot nu toe vooral gerenommeerde Franse champagnes als Laurent Perrier op de wijnlijst had staan. Bij het selecteren van nieuwe wijnen kwam de sparkling wine van lokale bodem deze keer als beste uit de bus. Bevooroordeeld kon het proefpanel niet zijn, want de experts proefden blind. Het gevolg is dat de blanc de blancs van Bolney Estate, een wijngaard in West-Sussex, vanaf nu de hele wereld over vliegt. Deze brut van 100% chardonnay heeft een rijping van 2,5 jaar ondergaan. De mousserende wijn doet het goed als aperitief, maar past ook bij de gerechten die komende maand geserveerd worden in de luxe secties van het vliegtuig, zoals gerookte zalm met tartaarsaus en kaviaar. Wijnmaker Sam Linter is blij met het unieke samenwerkingsverband, dat tevens mooie reclame is voor de toch al goed boerende Engelse wijnindustrie. Meer over de stijgende populariteit van Britse wijnen leest u in het eerstkomende nummer van Drinks Slijtersvakblad; deze valt op 24 maart in de brievenbus.
 
	
	
      Laatste nieuws       
    - 
            EU blijft wijnsector steunen ondanks wereldwijde druk | 31 okt 2025
- 
            Nieuwe keldermeester bij Champagne Telmont | 30 okt 2025
- 
            Robert Mondavi Winery ondergaat grote metamorfose | 29 okt 2025
- 
            Oostenrijkse chardonnay verovert de wereld | 28 okt 2025
- 
            Kleine oogst, grootse kwaliteit in Champagne | 27 okt 2025
- 
            Laatste kans om te bieden op zeldzame Bordeaux-wijnen | 24 okt 2025
- 
            Zuid-Amerika waagt zijn kans op La Place de Bordeaux | 23 okt 2025

