Een zeldzaam perceel wijnstokken, gekocht door Catherine en Louis Poitout in 2012, blijkt eigen gewortelde wijnstokken te herbergen. Deze unieke vondst levert wijn van uitzonderlijke kwaliteit op. De Poitouts overwogen aanvankelijk om de wijnstokken te verwijderen vanwege ongebruikelijke snoeimethoden, waaronder het gebruik van een kettingzaag. Maar na het bewerken van het perceel ontdekten ze dat de wijnstokken speciale eigenschappen hadden. De geproduceerde Chardonnay is opmerkelijk vol en complex. Experts geloven dat het ontbreken van enting en de genetische kwaliteit van de wijnstokken bijdragen aan deze unieke smaak. De exacte leeftijd van de wijnstokken is onbekend, maar ze blijken resistent te zijn tegen phylloxera dankzij de specifieke bodemgesteldheid.
Laatste nieuws
-
Duitse biercultuur vernieuwt om bij te blijven | 14 jul 2025
-
UK zwicht voor VS druk | 11 jul 2025
-
Azië biedt fijne wijnen een kans | 10 jul 2025
-
NIX18-pilot 3x beter dan gemiddeld | 09 jul 2025
-
Biertrends… maar kloppen ze wel? | 08 jul 2025
-
Nieuwe afslanktrend zet drankgebruik op dieet | 07 jul 2025
-
Ardgowan Distillery komt na 100 met haar eerste whiskyvaten | 04 jul 2025