DUITSLAND – Een extreem warme en droge zomer heeft ervoor gezorgd dat de Duitse oogst vorig jaar 20% lager uitviel dan in 2018. Het verwachte volume moest naar beneden worden bijgesteld en komt uit op 8.326 miljoen hectoliter. Dat is 5% minder dan het tienjarig gemiddelde, meldt het Duitse Wijninstituut (DWI). Onder meer de regio’s Württemberg (-14%) en Franken (-22%) leverden fors in op het gemiddelde. De kwaliteit van de wijnen wordt door het DWI bestempeld als ‘sehr gut’. Deze vijf druivenrassen zorgen samen voor 60% van de oogst: riesling, müller-thurgau, pinot noir, dornfelder en pinot gris.
Laatste nieuws
-
UK zwicht voor VS druk | 11 jul 2025
-
Azië biedt fijne wijnen een kans | 10 jul 2025
-
NIX18-pilot 3x beter dan gemiddeld | 09 jul 2025
-
Biertrends… maar kloppen ze wel? | 08 jul 2025
-
Nieuwe afslanktrend zet drankgebruik op dieet | 07 jul 2025
-
Ardgowan Distillery komt na 100 met haar eerste whiskyvaten | 04 jul 2025
-
Britse vodka van aardappel tot terroir | 03 jul 2025