PORTUGAL – Na twee minder volumineuze jaren hebben wijnbouwers in de Douro weer goed geboerd. Van de opbrengst van 2019 kon ruim 1,6 miljoen hectoliter wijn worden gemaakt; da’s maar liefst 33% meer dan vorig jaar. Extremiteiten in het weer bleven dit keer uit en dat heeft de gemiddelde opbrengst over de laatste jaren aardig opgekrikt. Voor heel Portugal ligt de productie zo’n 7% hoger dan vorig jaar, meldt wijninstituut IVV (Instituto da Vinha e do Vinho). Helaas waren er ook regio’s die moesten inleveren op vorig jaar, zoals de Algarve (-18%), Lissabon (-16%) en Alentejo (-9%). Rood heeft nog altijd het grootste aandeel in Portugal, 61% van de totale productie hoort tot deze categorie.
Laatste nieuws
-
Robbie Williams zet zijn naam onder nuchtere revolutie | 19 aug 2025
-
Speyside-distilleerderij halveert energieverbruik | 18 aug 2025
-
Oude rogge uit gezonken schip wordt nieuwe whisky | 15 aug 2025
-
Verliest de champagneflûte terrein? | 14 aug 2025
-
Grootste Franse bosbrand in decennia onder controle | 13 aug 2025
-
Ilja Gort neemt afscheid van tv-serie maar blijft dorstig naar nieuwe avonturen | 12 aug 2025
-
Wereldse whisky verrast: India, Taiwan en Australië stelen de show | 11 aug 2025