ZUID-AFRIKA – Met een afname van 5,5% heeft Zuid-Afrika een lagere oogstopbrengst dan vorig jaar. Maar de kwaliteit is uitstekend, zo meldt het oogstrapport. Natuurlijk zijn er regionale verschillen, maar over het algemeen beleefde de industrie een koel seizoen. Extreem weer bleef uit en daardoor kon er zo’n tien tot veertien dagen later worden geoogst. De druif kreeg zo uitgebreid de tijd om zich verder te ontwikkelen in kleur en smaak en dat leidde, aldus brancheorganisatie VinPro, tot verbluffende resultaten. Dat het volume lager is kan komen door een afname van het totale wijnbouwareaal, of doordat sommige schimmels toch vat kregen op de wijnstok na vroege regenval. Alleen de streken Stellenbosch en Kaapse Zuidkust hebben waarschijnlijk een hogere opbrengst.
Laatste nieuws
-
Laatste kans om in te schrijven voor de V d’Or Awards 2026 | 16 sep 2025
-
Een glas wijn of bier is niet alleen maar slecht | 15 sep 2025
-
Huub van Doorne neemt na twintig jaar afscheid als CEO van Lucas Bols | 12 sep 2025
-
Recordregen aan gouden medailles bij Wijnkeuring 2025 | 11 sep 2025
-
Snellere controles in zicht, maar handbagagewijn moet nog even wachten | 10 sep 2025
-
Cider terug van weggeweest? | 09 sep 2025
-
Oudste whisky van India | 08 sep 2025