ZUID-AFRIKA – Met een afname van 5,5% heeft Zuid-Afrika een lagere oogstopbrengst dan vorig jaar. Maar de kwaliteit is uitstekend, zo meldt het oogstrapport. Natuurlijk zijn er regionale verschillen, maar over het algemeen beleefde de industrie een koel seizoen. Extreem weer bleef uit en daardoor kon er zo’n tien tot veertien dagen later worden geoogst. De druif kreeg zo uitgebreid de tijd om zich verder te ontwikkelen in kleur en smaak en dat leidde, aldus brancheorganisatie VinPro, tot verbluffende resultaten. Dat het volume lager is kan komen door een afname van het totale wijnbouwareaal, of doordat sommige schimmels toch vat kregen op de wijnstok na vroege regenval. Alleen de streken Stellenbosch en Kaapse Zuidkust hebben waarschijnlijk een hogere opbrengst.
Laatste nieuws
-
Nieuwe wind bij Ardbeg | 21 nov 2025
-
Heineken verlengt samenwerking met Formule 1 | 20 nov 2025
-
Drie keer raak bij de Dutch Whisky Awards | 19 nov 2025
-
Knallende kurken bij Bollinger | 19 nov 2025
-
Rutte zet kleine brouwers in het zonnetje | 18 nov 2025
-
Veranderen slimme tractoren het leven in de wijngaard? | 17 nov 2025
-
Overleven met wijn | 14 nov 2025
