Elke dag een glas rode wijn en een stukje kaas helpen het risico op dementie verminderen. Zo is de conclusie van een nieuw onderzoek dat is gepubliceerd in de Journal of Alzheimer’s Disease. Eet u daarbij ook nog eens in de week wat lamsvlees, zit u nog beter. Want eiwitten beschermen onze hersenen tegen beschadigingen. De universiteit van Iowa deed het onderzoek en volgde 1800 personen tussen de 46 en 77 gedurende een periode van tien jaar. De deelnemers waren daarbij geselecteerd op basis van bekende genetische en gezondheidsinformatie en moesten vragen beantwoorden over hun eetgewoontes. Ook moesten ze drie keer, verspreid over die tien jaar, intelligentietesten invullen. Uit het onderzoek bleek dat kaas blijkbaar het meeste bescherming biedt tegen cognitieve problemen, ook op latere leeftijd. Verder bleek dat een dagelijks glas alcohol, en ………………………..
Het complete artikel kunt u lezen in editie 3 van Drinks Slijtersvakblad. Met 6 edities per jaar blijft u volledig op de hoogte van alle ins & outs in uw vakgebied.