Wat doe je als je hele druivenoogst nog net niet in vlammen opgaat, maar wel zodanige rookschade oploopt dat de wijn die je er van maakt niet te drinken is? Dan ga je niet bij de pakken neerzitten. En maakt er een pittige saus van, voor bij de barbecue. Durant Vineyards, pinot noir producent uit Oregon, sloeg aan het experimenteren samen met een ervaren fabrikant van mosterd en andere smaakmakers. Na maanden van proeven kwamen ze tot de perfecte sausformule. Eentje waarbij het fruit van de druif werd benadrukt en de rokerige ondertonen van de bosbranden. Pittig en hartig, aldus de producent. Inmiddels zijn er 5000 flessen saus geproduceerd en wellicht dat er nog eens 15000 volgen. Volgens de producent zou de totale opbrengst net genoeg zijn om de kosten van de wijnproductie te dekken en waarbij er ook nog 5% wordt gedoneerd aan de plaatselijke brandweer. Iets met van een nood een deugd maken?
Laatste nieuws
-
Nieuwe premier cru’s in Bourgogne | 13 dec 2024
-
Rotterdam Bierstad | 12 dec 2024
-
In Memoriam: André Domburg (1964–2024) | 11 dec 2024
-
Geen alcohol meer voor Finnen | 11 dec 2024
-
Archeologen ontdekken Romeins wijnhuis in Spanje | 10 dec 2024
-
Nieuwe directeur voor AB InBev | 09 dec 2024
-
Kleinste wijnproductie in 63 jaar | 06 dec 2024