OOSTENRIJK – De hoeveelheid is een stuk minder dan voorgaande jaren, maar de kwaliteit van de Oostenrijkse druivenoogst is over het algemeen top. Dat meldt het promotiebureau Austrian Wine Marketing. 2016 bracht de telers keer op keer verrassingen. Een milde winter, gevolgd door de warmste februari in 250 jaar en een zeer droge maand maart. April was totaal uit balans, met temperaturen van 27 graden Celsius, maar ook extreme vorst. Voor de wijngaarden in Steiermark en Burgenland had die late vorstperiode catastrofale gevolgen; de opbrengst was in deze regio’s 50% tot 80% minder dan normaal. Daarentegen noteerde Niederösterreich een bovengemiddeld goede oogst (+20%). De meeste regio’s zijn wel tevreden over de kwaliteit. De indian summer gaf de druiven de kans om mooi te rijpen. Het resultaat: een mooie fruitige vintage, met een perfecte zuurgraad en gemiddeld in alcohol. De lage opbrengst deed de druivenprijs overigens flink stijgen. In een poging om de markt weer stabiel te krijgen, besloot het Ministerie van Landbouw de telers dit jaar per hectare 20% meer te laten oogsten.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025