JAPAN – In het komende nummer van Drinks Slijtersvakblad, dat deze week in de brievenbus valt, kunt u lezen over de groeiende wijnbouw in China. Een interessant verhaal van Chris Alblas, die onlangs naar het land afreisde en daar zijn ogen uitkeek. Maar ook Japan is als wijnbouwland in opkomst. Sinds 2012 groeit de productie gestaag. Het land telt nu tweehonderd wijnmakerijen, die samen goed zijn voor 30% van de wijnverkoop in eigen land. En de wijnen worden steeds beter, getuige de uitdijende prijzenkast. De inheemse druif Koshu is een van de favorieten onder de Japanse wijndrinkers. Ook de vraag vanuit het buitenland neemt toe; in 2016 groeide de export met 26%.
Laatste nieuws
-
Laatste kans om in te schrijven voor de V d’Or Awards 2026 | 16 sep 2025
-
Een glas wijn of bier is niet alleen maar slecht | 15 sep 2025
-
Huub van Doorne neemt na twintig jaar afscheid als CEO van Lucas Bols | 12 sep 2025
-
Recordregen aan gouden medailles bij Wijnkeuring 2025 | 11 sep 2025
-
Snellere controles in zicht, maar handbagagewijn moet nog even wachten | 10 sep 2025
-
Cider terug van weggeweest? | 09 sep 2025
-
Oudste whisky van India | 08 sep 2025