Het Comité Champagne heeft aangekondigd dat de toegestane opbrengst per hectare voor dit jaar 10.000 kilo bedraagt, terwijl deze in 2023 nog 11.400 kilo bedroeg. De beslissing heeft vooral te maken met de dalende verkoop in het eerste halfjaar van 2024: er werden 15% minder flessen verkocht in vergelijking met vorig jaar. En dit heeft alles te maken, zo legt de voorzitter van het Comité uit, met overstockeffecten in de champagnewereld. De oogst zal dit jaar rond 10 en 12 september beginnen, alhoewel de verschillen groot zijn tussen de verschillende wijngaarden. De vele regen veroorzaakte in sommige gebieden veel schimmel.
Laatste nieuws
-
Duitse biercultuur vernieuwt om bij te blijven | 14 jul 2025
-
UK zwicht voor VS druk | 11 jul 2025
-
Azië biedt fijne wijnen een kans | 10 jul 2025
-
NIX18-pilot 3x beter dan gemiddeld | 09 jul 2025
-
Biertrends… maar kloppen ze wel? | 08 jul 2025
-
Nieuwe afslanktrend zet drankgebruik op dieet | 07 jul 2025
-
Ardgowan Distillery komt na 100 met haar eerste whiskyvaten | 04 jul 2025