NIEUW-ZEELAND – Ze hadden gehoopt op meer, maar dat zat er dit jaar niet in. Toch hebben de wijnboeren in Nieuw-Zeeland 6% meer kunnen oogsten dan vorig jaar. De rode variëteiten zoals pinot noir en merlot deden het zeker goed, en leverden 20% meer wijn op. Daarmee komt dit segment -na een slecht 2017- weer op het normale niveau. De kwaliteit is dankzij het mooie zomerweer goed, meldt belangenorganisatie New Zealand Winegrowers. De export zal komend jaar bescheiden blijven en dat is weer even wennen voor de sector, die vorig jaar nog jubelde omdat de uitvoer tot een recordhoogte was gestegen. Toen werd de verwachting uitgesproken dat binnen drie jaar de 2 miljard dollar-grens zou zijn bereikt. Op dit moment staat de teller op zo’n 1,71 miljard (ruim 1 miljard euro) en hebben de wijnproducenten nog een stukje te gaan.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025