De DOCG status die Nizza, de regio van de barbera, in 2014 kreeg, heeft de wijnproducenten al daar geen windeieren gelegd. Want in een periode waarin de wijnconsumptie volgens alle gegevens lijkt af te nemen, is er tegelijk een stroming gaande waarin wijndrinkers zich vooral richten op kwaliteit. En daar profiteert Nizza DOCG van. Het maakte in 2024 een groei door van 5% en kende een jaaromzet van € 30 miljoen met meer dan een miljoen flessen. Het Consorzio telt op dit moment 92 leden en het DOCG gebied strekt zich uit over 18 gemeenten in het hart van Monferrato, in Piemonte. Een Nizza DOCG moet minimaal achttien maanden rijpen, waarvan minimaal zes op hout. Een riserva kent zelfs 80 maanden rijping, waarvan twaalf op hout.
Laatste nieuws
-
Topwijnen gestolen in Toscane | 27 mrt 2025
-
Dutch Beer Challenge | 26 mrt 2025
-
Carlsberg nieuwe sponsor van UEFA | 25 mrt 2025
-
EU stelt extra importheffing op VS uit | 24 mrt 2025
-
Britse drempel voor alcoholvrij bier verhoogd | 21 mrt 2025
-
Limburgs Wijnbouwcongres 2025 | 20 mrt 2025
-
ProWein 2025 blijft toonaangevende internationale vakbeurs ondanks stevige concurrentie | 19 mrt 2025