DUITSLAND – De laatste tien jaar is het aantal wijnmakerijen in Duitsland met een vijfde afgenomen. In 2010 telde het land nog ruim 19.000 producenten, vorig jaar waren dat er iets meer dan 15.000. Maar er is wel meer wijnbouwgrond bijgekomen, zo’n 3%. Het landbouwareaal bestreek in 2020 nog net geen 100.000 hectare. Deze cijfers van het Duitse Bureau voor de Statistiek laten zien dat er meer concentratie plaatsvindt in de wijnindustrie en dat de grotere bedrijven groeien en zich – aldus het Deutsches Weininstitut – verder professionaliseren. Er zijn ook steeds meer wijngaarden die biologisch werken; dat aandeel is de laatste vijf jaar met 20% gestegen. (afbeelding DWI)
Laatste nieuws
-
Nieuwe wind bij Ardbeg | 21 nov 2025
-
Heineken verlengt samenwerking met Formule 1 | 20 nov 2025
-
Drie keer raak bij de Dutch Whisky Awards | 19 nov 2025
-
Knallende kurken bij Bollinger | 19 nov 2025
-
Rutte zet kleine brouwers in het zonnetje | 18 nov 2025
-
Veranderen slimme tractoren het leven in de wijngaard? | 17 nov 2025
-
Overleven met wijn | 14 nov 2025
