DUITSLAND – De Duitse wijnbouwindustrie heeft vorig jaar veel minder Prädikatswein kunnen maken. Slechts 15% van de totale wijn- en mostproductie kreeg de hoogste classificatie, terwijl dat een jaar eerder nog een derde was. Het totale volume kwam uit op bijna 8,5 miljoen hl. Omgerekend in flessen zijn dat er ongeveer 1,1 miljard; zo’n 3% minder dan het vijfjarig gemiddelde. Na een aantal warme en droge jaren was 2021 koel en een stuk natter. Dat zorgde voor schimmelziekten als valse meeldauw. Uiteindelijk kwam het in september nog goed met de rijping van de druif, maar dat had alleen effect op de kwaliteit en niet meer op het volume, zo meldt het Duitse Bureau voor de Statistiek Destatis.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025