ITALIË – De ambachtelijke Italiaanse wijnproducenten hebben meer aan extra opslagcapaciteit dan aan de mogelijkheid om over te gaan op crisisdistillatie. Het idee dat de overtollige wijnvoorraad gebruikt kan worden voor de productie van desinfecterende middelen wordt niet gesteund door FIVI, de organisatie van onafhankelijke wijnmakers. De club stelt dat dit voor haar leden niet de oplossing is en vraagt de overheid de financiële middelen te verschaffen voor de bouw van nieuwe magazijnen en de huur van bestaande particuliere opslagruimtes. Volgens de Federazione Italiana Vignaioli Indipendenti is er behoefte aan opslag voor zowel bulkwijn als gebottelde wijnen. Nooddistillatie van de wijnen die met veel zorg tot stand zijn gekomen, ziet de organisatie als een nederlaag. Grootschalige distributie komt in het woordenboek van FIVI niet voor; de aangesloten leden leveren doorgaans vooral de horeca. De onafhankelijke wijnboeren in Frankrijk, verenigd in de Vignerons indépendant, voeren een ander beleid; zij doen aan online verkoop en leveren ook aan supermarkten. Voorzitter Jean-Marie Fabre zei deze week in een interview met een Italiaans vakblad dat zij op die manier de schadelijke gevolgen van de coronacrisis weten te beperken.
Laatste nieuws
-
NIX18-pilot 3x beter dan gemiddeld | 09 jul 2025
-
Biertrends… maar kloppen ze wel? | 08 jul 2025
-
Nieuwe afslanktrend zet drankgebruik op dieet | 07 jul 2025
-
Ardgowan Distillery komt na 100 met haar eerste whiskyvaten | 04 jul 2025
-
Britse vodka van aardappel tot terroir | 03 jul 2025
-
EHN benadrukt impact van alcohol op hart- en vaatziekten | 02 jul 2025
-
Italiaanse wijn dreigt uit VS te verdwijnen | 01 jul 2025