ITALIË – De druivenoogst op Sicilië is al begonnen. In de kustprovincie Trapani, op het noordwestelijk deel van het eiland, hebben wijnboeren traditiegetrouw de eerste pinot grigio geplukt. Daarmee is voor Italië het oogstseizoen, dat enkele maanden duurt, officieel van start gegaan. De experts van landbouworganisatie Coldiretti gaan uit van een kwalitatief mooie oogst. Maar hoe groot de opbrengst precies wordt… dát hangt af de weersomstandigheden in augustus en september. Op Sicilië worden als eerste pinot grigio en chardonnay geoogst. In september volgen de rode druivenvariëteiten zoals sangiovese, montepulciano en nebbiolo. De werkzaamheden in de wijngaard eindigen pas in november, met de pluk van laatrijpende soorten als aglianico en nerello.
Laatste nieuws
-
Nieuwe wind bij Ardbeg | 21 nov 2025
-
Heineken verlengt samenwerking met Formule 1 | 20 nov 2025
-
Drie keer raak bij de Dutch Whisky Awards | 19 nov 2025
-
Knallende kurken bij Bollinger | 19 nov 2025
-
Rutte zet kleine brouwers in het zonnetje | 18 nov 2025
-
Veranderen slimme tractoren het leven in de wijngaard? | 17 nov 2025
-
Overleven met wijn | 14 nov 2025
